NDA incasso

U weet op elk moment waar u aan toe bent.

Betaalt uw klant zijn factuur niet?

Wij helpen u om uw factuur te incasseren. Met persoonlijke aandacht, zodat de relatie tussen u en uw klant niet verstoord raakt. Ons incassotraject is strak en professioneel ingericht en bovenal compleet. De geautomatiseerde processen ondersteunen ons incassoteam optimaal. Toch blijven onze medewerkers altijd in staat het proces op individueel dossierniveau bij te sturen, op verzoek van u of op grond van de (financiële) situatie bij uw klant.

U weet op elk moment waar u aan toe bent, want in ons systeem kunt u 24/7 inloggen en uw dossiers inzien. En is er betaald, dan staat het geld snel op uw rekening.

Voordat u ons de opdracht geeft om uw factuur te incasseren, adviseren wij u om uw klant zelf een aanmaning te sturen.

Is uw klant een particulier (zonder eigen bedrijf), dus een consument, dan is het sturen van een aanmaning wettelijk verplicht. Ook aan de inhoud van die aanmaning worden eisen gesteld in de Wet Normering Buitengerechtelijke Incassokosten en het Besluit Vergoeding voor Buitengerechtelijke Kosten. Deze aanmaning heet ook wel WIK-sommatie.

Gebruik voor de berekening van de buitengerechtelijke incassokosten die in de WIK-sommatie moeten worden vermeld onze incassokosten calculator.

Is uw klant géén particulier (consument), maar een zakelijke klant, dan kunt u uw klant een aanmaning sturen waarbij u hem in gebreke stelt. Dat wil zeggen dat u uw klant schriftelijk informeert dat hij niet aan zijn verplichtingen voldoet en in verzuim is. Daarbij geeft u een redelijke termijn om hier alsnog aan te voldoen.

Bent u BTW-plichtig, dan kunt u in de WIK-sommatie alleen incassokosten aankondigen. Een voorbeeld voor een WIK-sommatie zonder BTW kunt u hier downloaden.

Bent u niet BTW-plichtig, dan kunt u in de WIK-sommatie ook de BTW over de incassokosten aankondigen. Een voorbeeld voor een WIK-sommatie met BTW kunt u hier downloaden.

Een ingebrekestelling voor een zakelijke klant, download u hier.

Overweegt u uw debiteurenbeheer helemaal uit handen geven?
Dat kan. Via NDA Collect nemen wij na het verstrijken van uw fatuurtermijn, de administratie van u over.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Nuttige informatie:

Heeft u vragen?

Kunnen wij u ergens mee helpen? Wij zijn u graag van dienst. U kunt met ons bellen, e-mailen of chatten.

Direct contact