Schoonmaak, facilitair management en ICT zijn diensten die over het algemeen worden uitbesteed. Waarom hoort incasso en debiteurenbeheer in dit rijtje thuis? Vraagt u zich eens af waarom u diensten uitbesteed. Het antwoord is: omdat een ander het beter kan.

Uitbesteden van debiteurenbeheer en/of incassodiensten:

  • leidt tot een overzichtelijk en professioneel debiteurenbeheerproces in de eigen organisatie
  • resulteert in verkorting van de DSO en dus een verbetering van de liquiditeit
  • zorgt dat de focus op de kernactiviteiten van de eigen organisatie kan worden gericht
  • levert een kostenbesparing op 

Bij het uitbesteden van incasso- en debiteurenbeheerdiensten kan optimaal gebruik worden gemaakt van de kennis, specialistische software en de ervaring van de incassopartner. De eigen expertise vergroten op dit onderwerp is vaak kostbaarder.

Debiteurenbeheer is een belangrijke taak van de financiële administratie. Helaas is het in de meeste gevallen ook één van de minst favoriete taken van de verantwoordelijke medewerkers. Het zorgvuldig en strak beheren van debiteuren is een (arbeids)intensief proces. De vele en gevarieerde acties die met dit proces gemoeid zijn, zoals tijdige opvolging van betalingstoezeggingen, het stipt gevolg geven aan terugbelverzoeken, het monitoren van deelbetalingen of regelingen, etc. kosten enorm veel tijd. Debiteurenbeheer is tijdrovend, want de ‘rover van de tijd’ staat aan de andere kant: het is de betaler die meestal alle belang heeft bij meer tijd (lees ook: uitstel) en daarom met regelmaat excuses opwerpt.

Wat blijf ik zelf doen en wat besteed ik uit?

Om die vraag te beantwoorden kunt u het debiteurenbeheerproces het beste samen met uw incassopartner in kaart brengen en (her)inrichten. Onder de naam NDA Collect ondersteunen wij diverse bedrijven, zowel op kleine als grote schaal. Wij informeren u graag over onze mogelijkheden.